lachgassedatie

Bij Tandartsenpraktijk von Brucken Fock beschikken wij over de juiste apparatuur voor lachassedatie

Lachgassedatie

Bent u weleens bang voor de tandarts? Zijn kokhalsneigingen een probleem? Heeft u een verstandelijke en/of lichamelijke beperking? Of spelen er andere factoren? Dan is lachgassedatie wat voor u!

Het werkt vrij simpel. Tijdens een tandheelkundige behandeling ademt u lachgas in. Door het inademen van lachgas merkt u een geruststellende en kalmerende werking. Dit zorgt ervoor dat u zich minder bewust bent van wat er om u heen gebeurt, maar wel bij volledig bewustzijn bent. Het lachgas werkt vrijwel direct in, waardoor u weinig meekrijgt van de behandeling. Eén van de grote voordelen is dat een verdoving met lachgas niet alleen snel inwerkt, maar ook na afloop van de behandeling weer snel uitwerkt. 

Wat is lachgassedatie?

Lachgassedatie is een veilige methode waarbij u continue bij bewustzijn blijft. Deze methode is uitermate geschikt voor patiënten met (extreme) angst voor de tandarts, patiënten met verhoogde kokhalsneiging, voor patiënten met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking of een combinatie van de genoemde factoren. Dankzij het inademen van het gas merkt u een geruststellende en kalmerende werking. Het grootste voordeel hiervan is dat het snel inwerkt, maar ook weer snel uitwerkt.

lachgassedatie
Tandarts zoetermeer

Waarom kiezen voor lachgassedatie?

Angst, paniek, kleinzerigheid, een beperking of geen gebruik willen maken van de standaard verdoving? Er zijn genoeg redenen om voor verdoving met lachgas te kiezen. Het is een eenvoudige, snelle, veilige en onschuldige manier van verdoven. Het geeft tijdens de behandeling veel rust, maar zorgt voor weinig na-effecten.

Sedatie met lachgas bij tandartsenpraktijk von brucken fock

Bij Tandartsenpraktijk von Brucken Fock kunt u terecht voor sedatie met lachgas tijdens de tandheelkundige behandeling. Van tevoren wordt alles met u doorgesproken zodat u een weloverwogen keuze maakt. Wilt u meer weten over de behandeling met lachgassedatie en alles wat erbij komt kijken? Neem dan contact met ons op of vraag hiernaar bij je volgende afspraak. Nog geen patiënt bij onze praktijk? Dan kunt u zichzelf eenvoudig inschrijven via onderstaande knop.

 

Tijdens de behandeling

Lachgassedatie heeft snel een kalmerend en rustgevend effect. Bovendien neemt het een deel van de pijn weg. Bij de optimale dosering kunnen uw ledematen zwaar aanvoelen en kan u wat gaan zweten. Door een verdoving met lachgas kan u het gevoel van tijd verliezen, waardoor de behandeling gevoelsmatig erg snel voorbij is.

na afloop van de behandeling

Een groot voordeel van sedatie met lachgas is dat het snel is uitgewerkt. Na het inademen van het lachgas is de werking maar vijf tot tien minuten. Er zijn vrijwel nooit na-effecten, waardoor u na de tandheelkundige behandeling nergens last van hebt. Een lachgas verdoving wordt afgesloten met vijf minuten inademen van 100% zuurstof. U voelt zich na de behandeling dus snel weer normaal en kunt dus snel door met uw dagplanning. Voor absolute zekerheid adviseren wij om het eerste half uur nog niet deel te nemen aan het verkeer.

Sedatie met lachgas bij tandartsenpraktijk von brucken fock

Wilt u gebruik maken van lachgassedatie? Dit kan tijdens een tandheelkundige behandeling! Wij handelen vanuit de filosofie om de best mogelijke mondzorg te bieden. Daarbij besteden we veel aandacht aan communicatie. Daarom bespreken wij van te voren of deze behandeling bij u past. Zo kunt u een weloverwogen beslissing nemen.

Twijfelt u nog of wilt u wat meer weten over een verdoving met lachgas? Neem dan contact met ons op of vraag hiernaar bij uw volgende afspraak. Nog geen patiënt bij onze praktijk? Schrijf uzelf dan eenvoudig in via de onderstaande knop.

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, als u doorgaat met het bezoeken van onze website gaan wij er van uit dat u akkoord gaat met onze cookie voorwaarden.