Tanden bleken

Tanden laten bleken? Neem dan direct contact met ons op!

Voor wie is tanden bleken geschikt?

Het bleken van tanden is voor vrijwel iedereen geschikt. Het gebruik van onze apparatuur wordt alleen afgeraden bij kinderen onder de 16 jaar, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven. Het bleekproces werkt op de meest verkleurde tanden. Donkere verkleuringen, bijvoorbeeld veroorzaakt door antibiotica, zijn moeilijker af te breken. Het uiteindelijke resultaat verschilt van patiënt tot patiënt en is afhankelijk van de structuur van de tanden. Porseleinen kronen, restauraties van composiet (witte vullingen) of ander materiaal bleken niet mee. Deze kunnen na het bleekproces aangepast worden door de tandarts.

bleken

Tanden bleken bij Tandartsenpraktijk von Brucken Fock

Bij Tandartsenpraktijk von Brucken Fock gebruiken we de Philips Zoom om uw tanden te bleken. Dit apparaat biedt ons een snelle, veilige en effectieve manier om uw tanden te bleken in onze praktijk. Dankzij het LED-licht wordt het bleekproces versneld. Hierdoor heeft u al na maximaal twee uur tot zes tinten lichtere tanden. De kosten voor een bleekbehandeling binnen onze praktijk zijn €350,-. Wilt u naast tanden bleken ook bij onze praktijk voor uw gehele mondzorg? Schrijf u dan eenvoudig in door op onderstaande knop te klikken.

Kosten en vergoeding

De kosten voor een bleekbehandeling zijn €350,=

Na de behandeling

Na de behandeling kunt u direct naar huis. Er is geen herstelperiode. Waar u wel rekening mee moet houden is dat u de eerste 48 uur na de behandeling geen drank- en voedingsmiddelen mag nuttigen die kleurstoffen bevatten. Denk hierbij aan koffie, thee, cola, tabak, rode wijn, chocolade, rode sauzen, bietjes etc. Maar ook roken wordt sterk afgeraden. Houdt u zich hier niet aan, dan kan het behaalde resultaat al snel verminderen. Wilt u hier meer informatie over hebben? Neem dan contact met ons op.

Veelgestelde vragen

Het is verstandig om voor de behandeling begint niet te veel te drinken en voor de zekerheid nog even naar het toilet te gaan!
Voor dat er gestart wordt met de bleekbehandeling wordt uw gebit gereinigd.
Eerst worden uw lippen en tandvlees afgedekt, zodat alleen uw tanden nog zichtbaar zijn. Vervolgens wordt gel op uw tanden aangebracht die speciaal ontwikkeld is voor gebruik in combinatie met de PrevDent lamp. Deze versterken elkaar in het afbreken van de vlekken en verkleuringen op uw tanden. Zodra de gel op uw tanden is aangebracht, wordt de lamp op de mondrefractor geplaatst. Dit duurt 15 minuten. Daarna wordt de oude gel verwijderd, nieuwe aangebracht en de lamp opnieuw geplaatst. Dit wordt in totaal drie keer herhaald.
De PrevDent procedure schrijft voor dat al het zachte weefsel in en rond de mond wordt beschermd. De mondhygiëniste moet erop toezien dat alle blootgestelde huid en weefsel wordt geïsoleerd. De patiënt moet tijdens de behandeling een speciale beschermingsbril dragen.

Wij maken gebruik van Philips Zoom, dit is een snelle, veilige en effectieve manier van tanden bleken die wordt uitgevoerd in de praktijk. Het geavanceerde LED-licht versnelt het bleekproces. Daardoor heb e na maximaal twee uur tot zes tinten lichtere tanden.

De behandeling is niet pijnlijk en kan zonder verdoving plaatsvinden. Sommige patiënten hebben tijdens de behandeling last van gevoelige tanden, speekselvorming of juist een droge mond. De PrevDent lamp geeft een minimale hoeveelheid warmte af wat meestal de oorzaak van het ongemak is. Heel af en toe voelt de patiënt direct na afloop van de behandeling lichte tintelingen die altijd vanzelf verdwijnen.

U mag na de behandeling direct naar huis. U dient de eerste 48 uur geen drank- en voedingsmiddelen te nuttigen die kleurstoffen bevatten (koffie, thee, cola, tabak, rode wijn, chocolade, rode sauzen, bietjes, spinazie etc.) en niet roken.

Het gebruik van PrevDent (en alle andere producten voor het bleken van tanden) wordt afgeraden voor kinderen onder de 16, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven. Mensen die gauw kokhalzen of benauwd worden, zullen wellicht moeite hebben met de behandeling.
Personen die gevoelig zijn voor licht, patiënten die worden behandeld met een combinatie van UVA-licht en het medicijn Psoraleen (PUVA-behandeling) of andere vormen van fotochemotherapie, of patiënten met melanomen mogen niet worden behandeld met PrevDent. Patiënten die medicijnen of andere middelen gebruiken die lichtgevoeligheid in de hand werken (ongeacht of deze medicijnen met of zonder recept zijn verkregen en ongeacht of deze medicijnen al dan niet homeopatisch zijn), moeten voorafgaand aan de procedure hun huisarts of specialist raadplegen.
Waterstofperoxide, het actieve middel in PrevDent, wordt al jaren veilig toegepast bij de behandeling van tandvlees en ander zacht weefsel in de mond.

Er zijn vele oorzaken. Vaak heeft verkleuring van de tanden te maken met leeftijd en de consumptie van verkleurende middelen. Ook inname van bepaalde antibiotica of overdadige hoeveelheden fluoride tijdens de tandvorming kan verkleuringen veroorzaken.

Ja! Er is uitgebreid onderzoek naar gedaan. Uit de onderzoeksgegevens en uit klinische studies blijkt dat het bleken van tanden onder toezicht van een tandarts/mondhygiëniste veilig is.

Als u na het bleken van uw tanden enkele eenvoudige instructies voor de verzorging van uw tanden opvolgt, zullen uw tanden altijd lichter blijven dan ze waren. Voor een optimaal en blijvend resultaat kunt u het beste twee keer per dag poetsen en regelmatig flossen. Indien na verloop van een aantal jaren de kleur wat terugloopt, is het mogelijk een bleektray te laten maken waarmee u met een ‘touch-up’ uw tandkleur kunt bijwerken. Het gebruik van drank- en voedingsmiddelen die kleurstoffen bevatten, beïnvloeden de mate waarin het resultaat blijvend is.

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, als u doorgaat met het bezoeken van onze website gaan wij er van uit dat u akkoord gaat met onze cookie voorwaarden.