Wortelkanaalbehandeling

De wortelkanaalbehandeling valt onder het vakgebied endodontologie, dit richt zich op het wortelkanaal.

Wanneer een wortelkanaalbehandeling?

Een wortelkanaalbehandeling wordt uitgevoerd wanneer de bloed-zenuwstreng, de pulpa, ontstoken is. Deze ontsteking kan met pijn zijn, maar dat is niet altijd het geval. Door de infectie sterft de zenuw in de tand of kies af en hierdoor kan een ontsteking in het kaakbot ontstaan. Het behandelen van dit probleem is de wortelkanaalbehandeling. Tijdens de behandeling worden, onder verdoving, de wortelkanalen uitgebreid gereinigd en vervolgens opgevuld. Met behulp van röntgenfoto’s kan onze tandarts de behandeling controleren. In veel gevallen is het voldoende om de tand of kies te sluiten met een witte vulling. Maar als de tand erg is aangetast kan het ook nodig zijn dat een kroon nodig is voor een duurzaam herstel.

wortelkanaalbehandeling

Laten behandelen door Tandartsenpraktijk von Brucken Fock

Wilt u zich laten behandelen door de experts van Tandartsenpraktijk von Brucken Fock? Onze praktijk is open voor nieuwe patiënten. U kunt bij ons terecht voor algemene tandheelkunde en vervolgbehandelingen zoals een wortelkanaalbehandeling. U kunt zich eenvoudig inschrijven door op onderstaande knop te klikken.

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, als u doorgaat met het bezoeken van onze website gaan wij er van uit dat u akkoord gaat met onze cookie voorwaarden.