Kroon-/Brugwerk

Kronen en bruggen zijn duurzame vervangingen voor tanden en kiezen.

Wat zijn kronen en bruggen?

Een kroon is een duurzame vervanging van een tand of kies. Het is eigenlijk een soort kapje van metaal en/of porselein die over de geslepen kies of tand wordt gezet. Hiermee wordt de originele vorm van de tand of kies weer hersteld en kunt u deze weer zoals normaal gebruiken. Een brug wordt gebruikt om een of meer ontbrekende tanden of kiezen te vervangen. De brug wordt gemonteerd op twee of meer pijlers. Deze pijlers zijn afgeslepen tanden of kiezen die direct naast de open ruimte zitten. Een brug bestaat uit twee of meer kronen die precies over ruimte vallen. Zo heeft u dankzij een brug geen gaten meer in uw gebit en wordt de kauwfunctie weer helemaal hersteld.

kroon-brugwerk

Behandeling van kroon of brug

De behandeling voor het plaatsen van een kroon of brug is verdeeld over meerdere bezoeken aan onze tandartspraktijk. Dit komt omdat de kroon of brug in een tandtechnisch laboratorium wordt gemaakt en dit kost tijd. Wilt u graag meer weten over het laten plaatsen van een brug of kroon bij onze tandartsenpraktijk? Neem dan direct contact met ons op! Onze medewerkers kunnen u hier meer over vertellen. Wilt u overstappen naar Tandartsenpraktijk von Brucken Fock? Gebruik dan onderstaande knop om u direct in te schrijven!

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, als u doorgaat met het bezoeken van onze website gaan wij er van uit dat u akkoord gaat met onze cookie voorwaarden.