Parodontologie

Parodontologie is een specialisme dat zich richt op steunweefsels van de tanden en kiezen.

Wat is parodontitis?

Parodontologie heeft te maken met parodontaal en dat betekent letterlijk rond de tand. Parodontitis is een chronische ziekte die het tandvlees en het bot rondom tanden en kiezen aantast. Over het algemeen tast parodontitis meerdere tanden of kiezen aan. Dit begint als bacteriën in tandplak ervoor gaan zorgen dat tandvlees gaat ontsteken. Het begin van deze ontsteking wordt gingivitis genoemd. Dit wordt veroorzaakt bij het niet goed poetsen van de tanden en kiezen. Bij het onvoldoende behandelen hiervan kan uiteindelijk parodontitis ontstaan. Het is dan ook verstandig om u hieraan te laten behandelen.

parodontologie

Parodontologie bij Tandartsenpraktijk von Brucken Fock

De tandartsen bij Tandartsenpraktijk von Brucken Fock kunnen u helpen bij het behandelen van ernstige aandoeningen rondom uw tanden en tandvlees. Als er zeer ernstige parodontitis is, kunnen wij u doorverwijzen naar een parodontoloog. Deze tandarts heeft zich extra gespecialiseerd in diagnose en behandeling van ernstig parodontale aandoeningen. Zo wordt u op de best mogelijke manier behandeld. U kunt bij ons tandartspraktijk voor alles rondom uw mondverzorging terecht. Daarnaast zijn wij nog open voor nieuwe patiënten. Schrijf u eenvoudig in door op onderstaande knop te klikken.

Symptomen die wijzen op parodontitis

Er zijn diverse symptomen die kunnen wijzen op parodontitis. Heeft u bijvoorbeeld last van bloedend tandvlees, gevoelig tandvlees, terugtrekkend tandvlees, veranderende stand van 1 of meer 1 landen of een vieze smaak in uw mond en/of een slechte adem? Een of meerder van deze symptomen kunnen wijzen op parodontitis. Als u twijfelt is het verstandig om contact met ons op te nemen en een afspraak in te plannen zodat wij uw gebit uitgebreid kunnen controleren. Maak direct een afspraak.

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, als u doorgaat met het bezoeken van onze website gaan wij er van uit dat u akkoord gaat met onze cookie voorwaarden.