Mondhygiëne

Mondhygiëne en preventiebehandelingen zijn een belangrijke factor binnen de tandheelkunde.

Mondhygiëne bij Tandartsenpraktijk von Brucken Fock

Een mondhygiënist of preventieassistente besteed extra aandacht aan het voorkomen van tandvleesproblemen en tandbederf. Een goede gebitsreiniging en mondhygiëne zijn erg belangrijk. Het is verstandig om een periodieke controle uit te laten voeren door een mondhygiënist, preventieassistente of tandarts. Dit zorgt ervoor dat tandvlees- en gebitsproblemen tijdig worden opgemerkt waardoor wij deze klachten kunnen verhelpen. Als u regelmatig last heeft van gaatjes, rood, gezwollen of bloedend tandvlees, teruggetrokken tandvlees, last heeft van tandsteen of het lastig vindt om een goede mondhygiëne te onderhouden, maak dan direct een afspraak. Onze tandarts, mondhygiënist of preventieassistente kan u hierbij helpen.

mondhygiene

Preventieve tandheelkunde

Met preventieve tandheelkunde is het eenvoudiger om een goede mondhygiëne te behouden. Een belangrijke rol hierin is weggelegd voor gezonde voeding maar ook het informeren en adviseren van u, onze patiënt, is belangrijk om een goede mondhygiëne in eerste instantie te behalen en vervolgens te behouden. Zo kunnen wij een poetsinstructie geven maar ook uw gebitsreinigingen en bij kinderen kunnen wij de kiezen sealen. Onze medewerkers hebben veel ervaring en kunnen u dan ook als geen ander helpen om uw mondhygiëne van hoog niveau te houden. Wilt u geholpen worden door onze vakkundige tandarts, mondhygiënisten of preventieassistentes? Schrijf u dan direct in via onderstaande knop.

Tips voor mondhygiëne

Is het nog geen tijd voor uw controle bij onze tandarts, mondhygiënist of preventieassistente maar wilt u wel wat aan uw mondhygiëne doen? Dan hebben wij een aan tips voor een goede mondhygiëne. Poets minimaal twee keer per dag voor twee minuten uw tanden, het liefste met een elektrische tandenborstel. Gebruik bij het tandenpoetsen een fluoridetandpasta. De fluoride maakt uw tandglazuur sterker en zorgt dat het minder gevoelig is voor zuren in voeding en dranken. Daarnaast is het belangrijk om goed te ragen, stokeren of te flossen. Als u niet weet wat het beste voor uw gebit is, kunt u hierbij de volgende afspraak naar vragen. Als laatste is het verstandig om dagelijks uw tong schoon te maken met behulp van een tongschraper. Zo verwijdert u bacteriën en voedselresten van uw tong.

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, als u doorgaat met het bezoeken van onze website gaan wij er van uit dat u akkoord gaat met onze cookie voorwaarden.