Protheses

Tanden, kiezen of een geheel gebit vervangen door gebitsprotheses.

Home » Protheses

Soorten protheses

Er zijn verschillende soorten protheses. Afhankelijk van uw situatie wordt er gekozen voor een van deze protheses. Zo zijn er volledige protheses, deze vervangen uw gehele gebit. Dit kan een kunstgebit, een overkappingsprothese, een klikgebit of een telescoopprothese zijn. Het kunstgebit zuigt zich als het ware vast dankzij de speeksel laag tussen uw tandvlees en het kunststof. Hierdoor kunt u het eenvoudig uitnemen om te reinigen of bij het slapen. De overkappingsprothese is ook een kunstgebit, maar deze wordt vastgezet op implantaten of wortels. Het grote voordeel hiervan is dat uw kaken minder slinken waardoor het kunstgebit langer goed blijft passen. Het klikgebit is een kunstgebit dat wordt vastgeklikt op meerdere implantaten die in de boven- en onderkaak worden bevestigd. Desondanks is het nog steeds mogelijk om ook het klikgebit uit te nemen, dit maakt het reinigen makkelijker. De telescoopprothese wordt geplaatst op telescoopkronen. Naast de volledige protheses zijn er ook nog gedeeltelijke protheses die één of meerdere tanden of kiezen vervangen. Ook hierin zijn varianten. Wilt u daar meer over weten? Neem dan contact met ons op.

prothese

Protheses bij Tandartsenpraktijk von Brucken Fock

Bij Tandartsenpraktijk von Brucken Fock kunt u terecht voor alle soorten protheses. Naast protheses kunt u ook terecht voor de rest van uw mondzorg bij onze praktijk. Wij accepteren nog steeds nieuwe patiënten! Wilt u zich gelijk bij ons inschrijven? Klik dan op onderstaande knop.

Een nieuwe prothese, en nu?

Het zal altijd even wennen zijn wanneer u een nieuwe prothese heeft. Waarschijnlijk zal het niet direct lekker aanzitten. Ook kan het zo zijn dat uw bovenlip voller lijkt en uw gezicht minder ingevallen. Daarnaast kan ook eten en praten in het begin wat onwennig zijn. Er zal altijd een gewenningsperiode zijn bij een nieuwe prothese. Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op.

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, als u doorgaat met het bezoeken van onze website gaan wij er van uit dat u akkoord gaat met onze cookie voorwaarden.

Corona nieuws

Tijdens de lockdown is onze tandartspraktijk gewoon geopend.  Het is belangrijk om uw tandarts, mondhygiënist te blijven bezoeken. In verband met het Coronavirus hebben we een aantal aanvullende hygiënemaatregelen genomen. Zo zorgen we er samen voor dat uw bezoek aan de praktijk zo veilig mogelijk.

  • Altijd 1,5 meter afstand te houden als u op de praktijk bent, mét en zonder mondkapje;
  • Kom niet te vroeg, dus liefst vlak voor de afspraaktijd, naar binnen komen;
  • Uw handen bij binnenkomst desinfecteren met handalcohol.

Wanneer u of een gezinslid/huishoudcontact last heeft van neusverkoudheid, hoesten, keelpijn, verhoging of koorts kunnen wij u helaas niet behandelen. Stem telefonisch af met de praktijk over uw gezondheidssituatie en tandheelkundige klachten.

Wij zorgen voor:

  • Een beperkt aantal mensen in de wachtkamer;
  • Desinfectie voor de handen bij binnenkomst;
  • Een veilige behandeling in de stoel.

Mensen met verkoudheidsklachten komen niet naar de praktijk: dit geldt zowel voor patiënten als voor teamleden