Parodontologie

Parodontologie is een specialisme dat zich richt op steunweefsels van de tanden en kiezen.

Home » Parodontologie

Wat is parodontitis?

Parodontologie heeft te maken met parodontaal en dat betekent letterlijk rond de tand. Parodontitis is een chronische ziekte die het tandvlees en het bot rondom tanden en kiezen aantast. Over het algemeen tast parodontitis meerdere tanden of kiezen aan. Dit begint als bacteriën in tandplak ervoor gaan zorgen dat tandvlees gaat ontsteken. Het begin van deze ontsteking wordt gingivitis genoemd. Dit wordt veroorzaakt bij het niet goed poetsen van de tanden en kiezen. Bij het onvoldoende behandelen hiervan kan uiteindelijk parodontitis ontstaan. Het is dan ook verstandig om u hieraan te laten behandelen.

parodontologie

Parodontologie bij Tandartsenpraktijk von Brucken Fock

De tandartsen bij Tandartsenpraktijk von Brucken Fock kunnen u helpen bij het behandelen van ernstige aandoeningen rondom uw tanden en tandvlees. Als er zeer ernstige parodontitis is, kunnen wij u doorverwijzen naar een parodontoloog. Deze tandarts heeft zich extra gespecialiseerd in diagnose en behandeling van ernstig parodontale aandoeningen. Zo wordt u op de best mogelijke manier behandeld. U kunt bij ons tandartspraktijk voor alles rondom uw mondverzorging terecht. Daarnaast zijn wij nog open voor nieuwe patiënten. Schrijf u eenvoudig in door op onderstaande knop te klikken.

Symptomen die wijzen op parodontitis

Er zijn diverse symptomen die kunnen wijzen op parodontitis. Heeft u bijvoorbeeld last van bloedend tandvlees, gevoelig tandvlees, terugtrekkend tandvlees, veranderende stand van 1 of meer 1 landen of een vieze smaak in uw mond en/of een slechte adem? Een of meerder van deze symptomen kunnen wijzen op parodontitis. Als u twijfelt is het verstandig om contact met ons op te nemen en een afspraak in te plannen zodat wij uw gebit uitgebreid kunnen controleren. Maak direct een afspraak.

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, als u doorgaat met het bezoeken van onze website gaan wij er van uit dat u akkoord gaat met onze cookie voorwaarden.

Corona nieuws

Tijdens de lockdown is onze tandartspraktijk gewoon geopend.  Het is belangrijk om uw tandarts, mondhygiënist te blijven bezoeken. In verband met het Coronavirus hebben we een aantal aanvullende hygiënemaatregelen genomen. Zo zorgen we er samen voor dat uw bezoek aan de praktijk zo veilig mogelijk.

  • Altijd 1,5 meter afstand te houden als u op de praktijk bent, mét en zonder mondkapje;
  • Kom niet te vroeg, dus liefst vlak voor de afspraaktijd, naar binnen komen;
  • Uw handen bij binnenkomst desinfecteren met handalcohol.

Wanneer u of een gezinslid/huishoudcontact last heeft van neusverkoudheid, hoesten, keelpijn, verhoging of koorts kunnen wij u helaas niet behandelen. Stem telefonisch af met de praktijk over uw gezondheidssituatie en tandheelkundige klachten.

Wij zorgen voor:

  • Een beperkt aantal mensen in de wachtkamer;
  • Desinfectie voor de handen bij binnenkomst;
  • Een veilige behandeling in de stoel.

Mensen met verkoudheidsklachten komen niet naar de praktijk: dit geldt zowel voor patiënten als voor teamleden