Lachgassedatie

Bij Tandartsenpraktijk von Brucken Fock beschikken we de juiste apparatuur voor lachgassedatie.

Home » Lachgassedatie

Wat is lachgassedatie?

Lachgassedatie is een veilige methode waarbij u continue bij bewustzijn blijft. Deze methode is uitermate geschikt voor patiënten met (extreme) angst voor de tandarts, patiënten met verhoogde kokhalsneiging, voor patiënten met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking of een combinatie van de genoemde factoren. Dankzij het inademen van het gas merkt u een geruststellende en kalmerende werking. Het grootste voordeel van lachgassedatie is dat het snel inwerkt maar ook weer snel uitwerkt.

lachgas-sedatie

Sedatie met lachgas bij Tandartsenpraktijk von Brucken Fock

Bij Tandartsenpraktijk von Brucken Fock kunt u terecht voor lachgassedatie tijdens de tandheelkundige behandeling. Van tevoren wordt alles met u doorgesproken zodat u een weloverwogen keuze maakt. Wilt u meer weten over de behandeling met lachgassedatie en alles wat erbij komt kijken? Neem dan contact met ons op of vraag hiernaar bij je volgende afspraak. Nog geen patiënt bij onze praktijk? Dan kunt u zichzelf eenvoudig inschrijven via onderstaande knop.

Na afloop van de behandeling

De lachgassedatie wordt afgesloten met het gedurende vijf minuten inademen van 100% zuurstof. Een groot voordeel van lachgassedatie is dat wanneer het inademen van het lachgas wordt gestopt, de werking na vijf tot 10 minuten zuurstof is afgelopen en dat er vrijwel nooit na-effecten merkbaar zijn. Om absoluut zeker te zijn wordt geadviseerd om het eerste half uur nog niet aan het verkeer deel te nemen.

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, als u doorgaat met het bezoeken van onze website gaan wij er van uit dat u akkoord gaat met onze cookie voorwaarden.

Corona nieuws

Tijdens de lockdown is onze tandartspraktijk gewoon geopend.  Het is belangrijk om uw tandarts, mondhygiënist te blijven bezoeken. In verband met het Coronavirus hebben we een aantal aanvullende hygiënemaatregelen genomen. Zo zorgen we er samen voor dat uw bezoek aan de praktijk zo veilig mogelijk.

  • Altijd 1,5 meter afstand te houden als u op de praktijk bent, mét en zonder mondkapje;
  • Kom niet te vroeg, dus liefst vlak voor de afspraaktijd, naar binnen komen;
  • Uw handen bij binnenkomst desinfecteren met handalcohol.

Wanneer u of een gezinslid/huishoudcontact last heeft van neusverkoudheid, hoesten, keelpijn, verhoging of koorts kunnen wij u helaas niet behandelen. Stem telefonisch af met de praktijk over uw gezondheidssituatie en tandheelkundige klachten.

Wij zorgen voor:

  • Een beperkt aantal mensen in de wachtkamer;
  • Desinfectie voor de handen bij binnenkomst;
  • Een veilige behandeling in de stoel.

Mensen met verkoudheidsklachten komen niet naar de praktijk: dit geldt zowel voor patiënten als voor teamleden