Wortelkanaalbehandeling

De wortelkanaalbehandeling valt onder het vakgebied endodontologie, dit richt zich op het wortelkanaal.

Home » Wortelkanaalbehandeling

Wanneer een wortelkanaalbehandeling?

Een wortelkanaalbehandeling wordt uitgevoerd wanneer de bloed-zenuwstreng, de pulpa, ontstoken is. Deze ontsteking kan met pijn zijn, maar dat is niet altijd het geval. Door de infectie sterft de zenuw in de tand of kies af en hierdoor kan een ontsteking in het kaakbot ontstaan. Het behandelen van dit probleem is de wortelkanaalbehandeling. Tijdens de behandeling worden, onder verdoving, de wortelkanalen uitgebreid gereinigd en vervolgens opgevuld. Met behulp van röntgenfoto’s kan onze tandarts de behandeling controleren. In veel gevallen is het voldoende om de tand of kies te sluiten met een witte vulling. Maar als de tand erg is aangetast kan het ook nodig zijn dat een kroon nodig is voor een duurzaam herstel.

wortelkanaalbehandeling

Laten behandelen door Tandartsenpraktijk von Brucken Fock

Wilt u zich laten behandelen door de experts van Tandartsenpraktijk von Brucken Fock? Onze praktijk is open voor nieuwe patiënten. U kunt bij ons terecht voor algemene tandheelkunde en vervolgbehandelingen zoals een wortelkanaalbehandeling. U kunt zich eenvoudig inschrijven door op onderstaande knop te klikken.

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, als u doorgaat met het bezoeken van onze website gaan wij er van uit dat u akkoord gaat met onze cookie voorwaarden.

Corona nieuws

Tijdens de lockdown is onze tandartspraktijk gewoon geopend.  Het is belangrijk om uw tandarts, mondhygiënist te blijven bezoeken. In verband met het Coronavirus hebben we een aantal aanvullende hygiënemaatregelen genomen. Zo zorgen we er samen voor dat uw bezoek aan de praktijk zo veilig mogelijk.

  • Altijd 1,5 meter afstand te houden als u op de praktijk bent, mét en zonder mondkapje;
  • Kom niet te vroeg, dus liefst vlak voor de afspraaktijd, naar binnen komen;
  • Uw handen bij binnenkomst desinfecteren met handalcohol.

Wanneer u of een gezinslid/huishoudcontact last heeft van neusverkoudheid, hoesten, keelpijn, verhoging of koorts kunnen wij u helaas niet behandelen. Stem telefonisch af met de praktijk over uw gezondheidssituatie en tandheelkundige klachten.

Wij zorgen voor:

  • Een beperkt aantal mensen in de wachtkamer;
  • Desinfectie voor de handen bij binnenkomst;
  • Een veilige behandeling in de stoel.

Mensen met verkoudheidsklachten komen niet naar de praktijk: dit geldt zowel voor patiënten als voor teamleden