Tanden bleken

Neem contact met ons op bij vragen en/of opmerkingen. Wilt u zich inschrijven? Maak dan gebruik van het inschrijfformulier.

Overweegt u een bleekbehandeling? Neemt u dan contact met ons op voor aanvullende informatie of het maken van een afspraak!

Voor wie is het bleken van tanden geschikt?

Vrijwel iedereen. Het gebruik van PrevDent wordt afgeraden voor kinderen onder de 16, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven.

Het bleekproces werkt op de meest verkleurde tanden. Donkere verkleuringen, bijvoorbeeld veroorzaakt door antibiotica, zijn moeilijker af te breken.

Het uiteindelijke resultaat verschilt van patiënt tot patiënt en is afhankelijk van de structuur van de tanden. Porseleinen kronen, restauraties van composiet (witte vullingen) of ander materiaal bleken niet mee. Dit kan na het bleekproces aangepast worden door de tandarts.

Kosten en vergoeding

De kosten voor een bleekbehandeling zijn €350.

Veel gestelde vragen

Het is verstandig om voor de behandeling begint niet te veel te drinken en voor de zekerheid nog even naar het toilet te gaan!
Voor dat er gestart wordt met de bleekbehandeling wordt uw gebit gereinigd.
Eerst worden uw lippen en tandvlees afgedekt, zodat alleen uw tanden nog zichtbaar zijn. Vervolgens wordt gel op uw tanden aangebracht die speciaal ontwikkeld is voor gebruik in combinatie met de PrevDent lamp. Deze versterken elkaar in het afbreken van de vlekken en verkleuringen op uw tanden. Zodra de gel op uw tanden is aangebracht, wordt de lamp op de mondrefractor geplaatst. Dit duurt 15 minuten. Daarna wordt de oude gel verwijderd, nieuwe aangebracht en de lamp opnieuw geplaatst. Dit wordt in totaal drie keer herhaald.
De PrevDent procedure schrijft voor dat al het zachte weefsel in en rond de mond wordt beschermd. De mondhygiëniste moet erop toezien dat alle blootgestelde huid en weefsel wordt geïsoleerd. De patiënt moet tijdens de behandeling een speciale beschermingsbril dragen.

Wij maken gebruik van Philips Zoom, dit is een snelle, veilige en effectieve manier van tanden bleken die wordt uitgevoerd in de praktijk. Het geavanceerde LED-licht versnelt het bleekproces. Daardoor heb e na maximaal twee uur tot zes tinten lichtere tanden.

De behandeling is niet pijnlijk en kan zonder verdoving plaatsvinden. Sommige patiënten hebben tijdens de behandeling last van gevoelige tanden, speekselvorming of juist een droge mond. De PrevDent lamp geeft een minimale hoeveelheid warmte af wat meestal de oorzaak van het ongemak is. Heel af en toe voelt de patiënt direct na afloop van de behandeling lichte tintelingen die altijd vanzelf verdwijnen.

U mag na de behandeling direct naar huis. U dient de eerste 48 uur geen drank- en voedingsmiddelen te nuttigen die kleurstoffen bevatten (koffie, thee, cola, tabak, rode wijn, chocolade, rode sauzen, bietjes, spinazie etc.) en niet roken.

Het gebruik van PrevDent (en alle andere producten voor het bleken van tanden) wordt afgeraden voor kinderen onder de 16, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven. Mensen die gauw kokhalzen of benauwd worden, zullen wellicht moeite hebben met de behandeling.
Personen die gevoelig zijn voor licht, patiënten die worden behandeld met een combinatie van UVA-licht en het medicijn Psoraleen (PUVA-behandeling) of andere vormen van fotochemotherapie, of patiënten met melanomen mogen niet worden behandeld met PrevDent. Patiënten die medicijnen of andere middelen gebruiken die lichtgevoeligheid in de hand werken (ongeacht of deze medicijnen met of zonder recept zijn verkregen en ongeacht of deze medicijnen al dan niet homeopatisch zijn), moeten voorafgaand aan de procedure hun huisarts of specialist raadplegen.
Waterstofperoxide, het actieve middel in PrevDent, wordt al jaren veilig toegepast bij de behandeling van tandvlees en ander zacht weefsel in de mond.

Er zijn vele oorzaken. Vaak heeft verkleuring van de tanden te maken met leeftijd en de consumptie van verkleurende middelen. Ook inname van bepaalde antibiotica of overdadige hoeveelheden fluoride tijdens de tandvorming kan verkleuringen veroorzaken.

Ja! Er is uitgebreid onderzoek naar gedaan. Uit de onderzoeksgegevens en uit klinische studies blijkt dat het bleken van tanden onder toezicht van een tandarts/mondhygiëniste veilig is.

Als u na het bleken van uw tanden enkele eenvoudige instructies voor de verzorging van uw tanden opvolgt, zullen uw tanden altijd lichter blijven dan ze waren. Voor een optimaal en blijvend resultaat kunt u het beste twee keer per dag poetsen en regelmatig flossen. Indien na verloop van een aantal jaren de kleur wat terugloopt, is het mogelijk een bleektray te laten maken waarmee u met een ‘touch-up’ uw tandkleur kunt bijwerken. Het gebruik van drank- en voedingsmiddelen die kleurstoffen bevatten, beïnvloeden de mate waarin het resultaat blijvend is.

Openingstijden

De praktijk is geopend van maandag tot en met vrijdag. 

Onze openingstijden zijn:
08:30 tot 13:00 uur en
van 13:30 tot 16:30 uur.

Contactgegevens

Parkdreef 52
2724EK Zoetermeer

Bent u verhinderd?

Wanneer u bent verhinderd voor uw afspraak laat ons dit dan zo snel mogelijk weten. Afspraken die binnen 24 uur worden geannuleerd worden in rekening gebracht.

2021 | Praktijk von Brucken Fock | @IRMEDIA | Webdesign door IRMEDIA